*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Marzec 28, 2024, 22:08:54


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: "KAJMAK"  (Przeczytany 1194 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
@żmijka
Administrator
Ekspert
*****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 1898


I get wings to fly... I'm alive ...


« : Sierpień 26, 2009, 18:50:22 »


     Pozwolę sobie zaprosić Was do przygotowania słodkiego kajmaku. Jest wiele przepisów na jego przygotowanie, w Turcji kiedyś tak nazywano zsiadłe mleko bawole, obecnie jest to bardzo słodka masa dodawana do ciast i deserów. Ja znam tylko jeden przepis, potrzebna jest puszka mleka koniecznie słodkiego skondensowanego...hm i garnek z wodą, w której to zanurzam puszkę i gotuję ponad 3 h. Po tym czasie masa jest gotowa do spożycia. Ostrzegam jednak, by zwrócić szczególną uwagę na pełne zanurzenie puszki, w przeciwnym razie może dojść do kuchennej eksplozji. Równie istotną rzeczą jest odczekanie, by masa ciut ostygła przed otwarciem puszki co również zabezpieczy przed ewentualnymi niespodziankami. Masa jest pyszna, kupuję do niej korpusy deserowe a po wypełnieniu ich kajmakiem dekoruję przeważnie orzechami czy bitą śmietaną - zapewniam PPPPPYCHAAAAAA Duży uśmiech
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.077 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

nwm watahafernflower smallskill pesandfifa ogrodowe