*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 24, 2024, 05:45:43


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Tort orzechowo-owocowy  (Przeczytany 1227 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dorka699
Moderator Działów
Ekspert
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 2724


Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi.


« : Lipiec 01, 2010, 21:58:03 »




Składniki na 10 porcji

•      gotowy spód biszkoptowy
      
•      1/2 l kremówki
      
•      10 łyżeczek żelatyny
      
•      po 3 łyżki soku z cytryny, płatków migdałowych i fistaszków
      
•      2 łyżki cukru pudru
      
•      kieliszek rumu
      
•      cukier waniliowy
      
•      łyżeczka kakao
      
•      różne owoce
      


Etapy przygotowania

1.      Biszkopt nasącz rumem wymieszanym 1:1 z wodą. Kremówkę lekko ubij, dodając pod koniec cukier puder. Żelatynę rozpuść w małej ilości zimnej wody, podgrzej ją, i razem z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny dodaj do śmietany. Ubij ją na sztywny krem. Biszkopt posmaruj kremem (boki też; trochę kremu zostaw do dekoracji), posyp boki pokruszonymi fistaszkami i płatkami migdałowymi. Wierzch udekoruj kleksami z odłożonego kremu, posyp kakao. Na środku ułóż owoce.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.1 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

cannahari tnt rootsunderground watahanowiu wiedzmy