Składniki na 10 porcji
• gotowy spód biszkoptowy
• 1/2 l kremówki
• 10 łyżeczek żelatyny
• po 3 łyżki soku z cytryny, płatków migdałowych i fistaszków
• 2 łyżki cukru pudru
• kieliszek rumu
• cukier waniliowy
• łyżeczka kakao
• różne owoce
Etapy przygotowania
1. Biszkopt nasącz rumem wymieszanym 1:1 z wodą. Kremówkę lekko ubij, dodając pod koniec cukier puder. Żelatynę rozpuść w małej ilości zimnej wody, podgrzej ją, i razem z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny dodaj do śmietany. Ubij ją na sztywny krem. Biszkopt posmaruj kremem (boki też; trochę kremu zostaw do dekoracji), posyp boki pokruszonymi fistaszkami i płatkami migdałowymi. Wierzch udekoruj kleksami z odłożonego kremu, posyp kakao. Na środku ułóż owoce.