Składniki na 8 porcji
• gotowy biszkopt
• 1 kg bananów
• kostka masła
• 3/4 szklanki cukru
• 3/4 szklanki cukru pudru
• 3 jajka
• 2 galaretki cytrynowe i 1 wiśniowa
• sok z cytryny
• brzoskwinie
Etapy przygotowania
1. Biszkopt nasącz sokiem z cytryny wymieszanym z wodą. Masło utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami. Dodaj starte na tarce o dużych oczkach banany i tężejącą, rozpuszczoną w szklance wody galaretkę cytrynową. Masę wyłóż na biszkopt. Białka ubij na pianę, dodaj drugą tężejącą, także rozpuszczoną w szklance wody galaretkę cytrynową, wyłóż na masę bananową. Na niej ułóż kawałki brzoskwiń i zalej stygnącą galaretką wiśniową. Wstaw do lodówki na ok. 3 godz.