*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 19, 2024, 20:02:40


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kokosowy puch  (Przeczytany 1111 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dorka699
Moderator Działów
Ekspert
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 2724


Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi.


« : Lipiec 01, 2010, 21:52:55 »





Składniki na 6 porcji

•      35 dag biszkoptów
      
•      łyżka mąki
      
•      szklanka mleka
      
•      szklanka cukru pudru
      
•      1/2 kostki masła
      
•      2 żółtka
      
•      kostka masła roślinnego
      
•      olejek waniliowy
      
•      masło do formy
      
•      wiórki kokosowe
      
•      połówki orzechów włoskich
      
•      szklanka wody i 50 ml rumu na poncz
      


Etapy przygotowania

1.      Żółtko rozetrzyj z mąką, dodając stopniowo 3-4 łyżki zimnego mleka. Resztę mleka zagotuj, zestaw z ognia, wlej masę żółtkową, dokładnie wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu, mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Ostudź. Oba rodzaje masła utrzyj z cukrem pudrem i olejkiem. Dodawaj porcjami budyń, ubijając mikserem na pulchny krem. Biszkopty dobrze nasącz ponczem. Układaj je warstwami w natłuszczonej tortownicy, równomiernie przekładając kremem. Ostatnią warstwę - krem - obficie posyp wiórkami kokosowymi i ułóż połówki orzechów. Ciasto możesz też udekorować świeżymi owocami.

Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.116 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

legendarylions mojeprzysmaki eneaekstraliga2014 tnt poranaprzygode