*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 30, 2024, 15:42:59


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Parzybroda  (Przeczytany 962 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dorka699
Moderator Działów
Ekspert
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 2724


Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi.


« : Luty 16, 2009, 18:54:16 »

Składniki:


0,5 kg białej kapusty,
1 marchewka,
1 pietruszka,
1 seler,
1 cebula,
3 ziemniaki,
kostka warzywna lub bulion,
2 liście laurowe,
3-4 ziarenka ziela angielskiego,
10 dag słoniny,
łyżka mąki,
natka pietruszki,
sól, pieprz.



Jak przyrządzić?


Kapustę kroimy dość grubo, marchew w plasterki, pietruszkę, seler, ziemniaki w kostkę.

Do garnka z dwoma litrami wody wrzucamy wszystkie pokrojone warzywa, dodajemy kostkę warzywną, liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy na wolnym ogniu około 25 minut.

Słoninę kroimy w kostkę i smażymy na patelni, aż się wytopi i pozostaną chrupiące skwarki.

Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy aż się zarumieni.

Następnie na patelnię wsypujemy łyżkę mąki, mieszamy i tak przygotowaną zasmażkę dodajemy do zupy.

Zupę przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.157 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

napromieniowani mpps masterpolishstrongskill pisaczek eire-scotland