*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 28, 2024, 08:20:33


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zupa cebulowa  (Przeczytany 1059 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dorka699
Moderator Działów
Ekspert
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 2724


Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi.


« : Styczeń 12, 2009, 21:39:58 »

wywar mięsny lub warzywny, 1,5 - 2 litry
cebula, 1 kg
masło, 2 łyżki
oliwa z oliwek, 2 łyżki
białe wytrawne wino, 1lampka
grzanki z francuskiej bagietki, 1 na osobę
majeranek, sól, pieprz,wegeta, do smaku
ser żółty /najlepiej o jakimś zdecydowanym smaku/, ilość wedle uznania
dodaj do ulubionych
drukuj przepis
powiadom znajomego
oceń przepis

aktualna ocena: 3,02
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min

Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulę i przesmażamy aż cebula się ładnie zezłoci. Nasępnie podlewamy białym winem, a gdy odparuje wlewamy na patelnię szklanke bulionu, przykrywamy i dusimy jakieś 15 minut. Następnie wrzucamy wszystko do gorącego wywaru, doprawiamy i gotujemy jeszcze jakieś 2 min. Do malutkich żaroodpornych miseczek wlewamy porcję zupy, na każdej z nich kładziemy bagietkę, posypujemy startym serem i wkladamy na minutę do piekarnika /z opcją grillowania/ , żeby ser ładnie się zapiekł. I możemy jeść :-)))
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.163 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

magicalespackluporum gangwa sakusei whispers-in-the-dark watahaczarnegokla