*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 28, 2024, 08:07:48


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Śledzie w sosie majonezowo-jogurtowym  (Przeczytany 1029 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dorka699
Moderator Działów
Ekspert
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 2724


Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi.


« : Grudzień 24, 2008, 10:35:22 »

Składniki:
8 podwójnych płatów marynowanych śledzi, mały słoiczek majonezu, jogurt naturalny, 2-3 cebule, pieprz.

Jak przyrządzić?
Najpierw proponuję posiekać cebulę w drobną kostkę i pozostawić na około 15 min, aby wyparowały olejki eteryczne cebuli. Następnie ze śledzi zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Sos majonezowo-jogurtowy robi się bardzo prosto: do miseczki wrzucić cały majonez ze słoika i jogurt, dodać szczyptę pieprzu i wymieszać. Następnie w większej misie pokrojone śledzie ułożyć na dnie, na nie położyć cebulę, a następnie oblać sosem i tak powtórzyć parokrotnie. Odstawić do lodówki na około 2 godz., aby mogło się wszystko przegryźć. Życzę smacznego!

Uwagi:
Można zamiast śledzi marynowanych na wagę kupić dwa słoiczki rolmopsów z ogórkiem. I również ogórek możemy pokroić w kostkę i wrzucić go do naszych śledzi.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.116 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

gangwa catziee ospzychlin whispers-in-the-dark sonsofhodor