*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 28, 2024, 09:35:06


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Bakłażan panierowany  (Przeczytany 1116 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dorka699
Moderator Działów
Ekspert
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 2724


Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi.


« : Grudzień 09, 2008, 20:05:06 »

Składniki:
W zależności od planowanej ilości - na 2 osoby starczy 1 średni bakłażan, 2 jaja, panierka do drobiu, sól, chili w proszku, oliwa lub olej do smażenia

Jak przyrządzić?
Bakłażana umyć, odciąć ogonek, pokroić w półcentymetrowe plastry (nie grubsze, bo się nie przesmażą). Ułożyć w misce, posypać delikatnie solą, odstawić na 10-15 minutek, żeby puściły sok. Po tym czasie odlać sok, plastry bakłażana panierować jak schabowe w jaju i panierce do drobiu (najlepiej 2-warstwowo ;-) ). Smażyć na złotobrązowo na mocno gorącej oliwie na małym ogniu, żeby nie spalić panierki. Smacznego!!!

Uwagi:
Najlepiej smakuje prosto z patelni, ale na zimno, np. na drugi dzień  też jest wysmienity. Polecam jako alternatywę dla dania mięsnego - prawie tak samo sycące. Zamiast bakłażana można w ten sam sposób potraktować cukinię.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
luna
Moderator Działu
Użytkownik
*
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 87



WWW
« Odpowiedz #1 : Grudzień 10, 2008, 13:19:20 »

Sajgonki
- z mięska mielonego wieprzowego(200 g), ryżowego makaronu(50 g), kiełków fasoli Mung(1 puszka), marchewki(1 średnia), cebula, kapusty pekinskiej(3 liście), grzybków Mun(5 sztuk), jajka(1 szt) i zawijam w papier ryżowy...palce lizac..Uśmiech)))) oczywiście z sosem słodko -pikantnym:x (mozna kupić mieszankę warzyw chinskich, mrozonych)

- grzyby wrzucić na 5 min do wrzątku, pogotować i po wyjęciu pokroic na cienkie paseczki
-makaron do wrzatku, nie gotować, trzymac pod przykrycuem przez 3 minuty, po wyciagnieciu pociąć na krótkie 4 cm kawałki
-marchwem kapuste i cebule drobno pokroic w paseczki
-wszytkie składniki wymieszac, doprawić sola i pieprzem
-papier ryzowy włozyć na chwilke do letniej wody a nastepnie odłożyć by zmiękł
-układać farsz na papierze i zawijac jak gołąbki
-smazyć w głębokim oleju na kolor złoty
S M A C Z N E G O !!!!
Zapisane

...piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie (...)
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.2 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

gangwa watahaczarnegokla sonsofhodor magicalespackluporum ospzychlin