*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 30, 2024, 15:57:12


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Bounty  (Przeczytany 920 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dorka699
Moderator Działów
Ekspert
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 2724


Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi.


« : Grudzień 01, 2008, 08:57:24 »

Składniki:
Biszkopt czekoladowy: 5 jajek, 1 niepełna szklanka mąki tortowej, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa kokosowa: 1/2 litra mleka, 1/2 szklanki cukru, 20 dag masła, 20–25 dag kokosu, cukier waniliowy. Polewa: 2 mleczne czekolady (20 dag), 12,5 dag margaryny.

Jak przyrządzić?
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy o wymiarach 25 na 36 cm i piec w temperaturze 170-180 st. C. przez ok. 30 minut. Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (ok. 20 minut). Do gorącej masy należy dodać masło i od czasu do czasu mieszać łyżką, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt. Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto. Smacznego.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.081 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

glrp masterpolishstrongskill vsmadex lodux pisaczek