*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 30, 2024, 19:51:16


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Bitki wołowe  (Przeczytany 1028 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dorka699
Moderator Działów
Ekspert
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 2724


Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi.


« : Listopad 18, 2008, 19:00:10 »

Składniki:


1/2kg mięsa wołowego bez kości,
2 cebule,
płaska łyżeczka pieprzu ziołowego,
2 łyżki octu balsamicznego,
2 łyżki oliwy z oliwek,
1 liść laurowy,
2 łyżki mąki pszennej,
2 łyżki oleju lub margaryny,
1 łyżka majeranku,
sól, pieprz.



Jak przyrządzić?


Mięso kroimy w plastry, w poprzek włókien i rozbijamy tłuczkiem.

Tak przygotowane wkładamy do naczynia, posypujemy pieprzem ziołowym, majerankiem i dodajemy dwie łyżki oliwy z oliwek oraz ocet balsamiczny.

Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na około pół godziny.

Następnie mięso nacieramy solą i pieprzem.

Obtaczamy w mące i obsmażamy na złoty kolor.

Zdejmujemy z patelni.

Cebulę kroimy w plasterki i podsmażamy na tym samym tłuszczu.

Mięso i cebulę przekładamy do rondla, dolewamy wody, by mięso było przykryte.

Dodajemy listek laurowy i dusimy do miękkości (godzinę).



Jak podawać?


Podajemy z ziemniakami, kaszą gryczaną lub kluseczkami.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.027 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

glrp masterpolishstrongskill eire-scotland napromieniowani strefagier1