*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 27, 2024, 22:47:21


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Makaron w sosie szpinakowo-pieczarkowym z rybą  (Przeczytany 1074 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dorka699
Moderator Działów
Ekspert
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 2724


Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi.


« : Listopad 08, 2008, 21:33:54 »

Składniki:
400 g makaronu pełnoziarnistego, 300 g szpinaku, 250 g pieczarek, 500 g ryby (o wyrazistym smaku, w żadnym razie panga), 2 średnie cebule, pół pęczka pietruszki, żołty ser do posypania (najlepiej parmezan), szklanka śmietanki 12%, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, oliwa z oliwek.

Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy al dente. Na oliwie podsmażamy szybko pokrojony w kostkę filet z ryby. Zdejmujemy i na ten sam tłuszcz rzucamy pokrojoną w pióra cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy w całości małe pieczarki (większe przekrojone na połówki). Czekamy, aż odparuje woda i lekko się zrumienią. Teraz pora na świeże, dobrze umyte liście szpinaku. Dusimy je, tak aby były miękkie, a zarazem się nie rozpadły. Dodajemy śmietanę, przyprawy, dusimy jakieś 5 minut. Na sam koniec należy dorzucić podsmażoną rybę i posiekaną pietruszkę, dusić jeszcze około 2 minut. Całość mieszamy z makaronem i posypujemy startym serem. Rewelacja, warto spróbować nawet jeśli ktoś nie przepada za szpinakiem
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.04 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

loveismagic blackspider forumwatachyzielonegoamuletu nazarinh aplikacja2013