dorka699
Moderator Działów
Ekspert
Offline
Płeć:
Wiadomości: 2724
Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi.
|
|
« : Styczeń 18, 2009, 20:40:33 » |
|
karkówka, 1 kg marchewka, 2 sztuki pietruszka, 1 sztuka seler, 1 mały czosnek, 2 ząbki rozmaryn, kolendra, papryka słodka, sól, pieprz, dodaj do ulubionych drukuj przepis powiadom znajomego oceń przepis
aktualna ocena: 3,60 Opis przygotowania czas przygotowania: > 90 min
Karkówkę kroimy na plastry ok 0,5 cm, plaster dzielimy na 3 części i rozbijamy. każdy plaster polewamy olejem solimy, pieprzymy, posypujemy obficie papryką słodką, rozmarynem i niewielką ilością ziarenek kolendry. Tak przyprawione bitki układamy warstwami w misce - na każdą bitkę kładziemy wcześniej pokrojony na cienkie listki czosnek. Karkówkę z przyprawami wkładamy do lodówki na kilka godzin. Oprószamy bitki w mące i podsmażamy, po czym przekładamy do garnka podlewamy wrzątkiem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok 50 min. Po tym czasie dodajemy do garnka pokrojoną włoszczyznę. Dusimy jeszcze 15 min i przyprawiamy sosik do smaku. Na zdjęciu bitki podane ze świderkami i warzywkami ugotowanymi na parze.
|