Tytuł: Bułeczki z gulaszem Wiadomość wysłana przez: dorka699 Grudzień 11, 2008, 09:05:35 Składniki:
bułki, mięso (najlepiej wołowina bądź drób), cebula, papryka, pieczarki, olej do smażenia, jogurt naturalny, kefir, czosnek Jak przyrządzić? Przygotowujemy gulasz: wołowinę smażymy, dodajemy cebulę, paprykę, pieczarki, przyprawę do gulaszu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika. Trzymamy tak długo, aż wołowina będzie chrupiąca. Z bułeczek odcinamy kapelusiki, wydrążamy środek, nakładamy do bułeczek ciepły gulasz, przykrywamy kapelusikiem i wstawiamy na chwilę do piekarnika (5-10 min). Po wyjęciu warto podać z sosem czosnkowym (do jogurtu naturalnego dodajemy troszkę kefiru i dwa ząbki czosnku). Rewelacja na imprezach! Danie dobre zarówno na kolację, jak i obiad. Smacznego!!! Jak podawać? Podawać z sosem czosnkowym. Czas przygotowania: Jeśli mamy już gotowy gulasz, samo przygotowanie bułeczek zajmuje ok. 10-15 min. |