Tytuł: Ciasto Hali Wiadomość wysłana przez: dorka699 Listopad 15, 2008, 11:15:43 Składniki:
Ciasto: 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, 2 jajka, żółtko. Masa budyniowa: litr mleka, 3 budynie czekoladowe. Masa serowa: pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, 4 serki waniliowe, 3 jajka, białko, budyń śmietankowy, polewa czekoladowa, wiórki kokosowe. Jak przyrządzić? Zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę. Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i, stale ucierając, dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać. Na końcu lekko mieszając, połączyć ze sztywną pianą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180oC. |