"W WOLNEJ CHWILI" => "ZAPIECEK" => Wątek zaczęty przez: dorka699 Grudzień 02, 2008, 17:26:38



Tytuł: Ryba po grecku
Wiadomość wysłana przez: dorka699 Grudzień 02, 2008, 17:26:38
- 1 kg płatów fileta z mintaja,
- 0,5 kg cebuli,
- 0,5 szklanki oliwy,
- 1 litr wody,
- 0,5 szklanki octu,
- 0,5 szklanki cukru,
- 1 łyżka soli,
- 0,5 słoiczka keczupu „Pudliszek” (łagodny),
- 0,5 słoiczka przecieru,
- pomidorowego „Pudliszek”,
- 1 listek laurowy,
- ziele angielskie,
- pieprz.

Jak przyrządzić?
Ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na patelni. Cebulę zeszklić na oliwie, ostudzić. Wodę, ocet, cukier i łyżkę soli razem zagotować Z cebuli, zalewy i przypraw oraz keczupu i przecieru pomidorowego zrobić zalewę. Przekładać ostudzoną zalewą usmażone ryby.



Uwagi:
Ryby można usmażyć dzień wcześniej, bo jest z tym trochę pracy, reszta to drobnostka.


Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

magicznyswiat paktprzyjazni compaanions devils evelon