Tytuł: Ryba po grecku Wiadomość wysłana przez: dorka699 Grudzień 02, 2008, 17:26:38 - 1 kg płatów fileta z mintaja,
- 0,5 kg cebuli, - 0,5 szklanki oliwy, - 1 litr wody, - 0,5 szklanki octu, - 0,5 szklanki cukru, - 1 łyżka soli, - 0,5 słoiczka keczupu „Pudliszek” (łagodny), - 0,5 słoiczka przecieru, - pomidorowego „Pudliszek”, - 1 listek laurowy, - ziele angielskie, - pieprz. Jak przyrządzić? Ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na patelni. Cebulę zeszklić na oliwie, ostudzić. Wodę, ocet, cukier i łyżkę soli razem zagotować Z cebuli, zalewy i przypraw oraz keczupu i przecieru pomidorowego zrobić zalewę. Przekładać ostudzoną zalewą usmażone ryby. Uwagi: Ryby można usmażyć dzień wcześniej, bo jest z tym trochę pracy, reszta to drobnostka. |