dorka699
Moderator Działów
Ekspert
Offline
Płeć:
Wiadomości: 2724
Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi.
|
|
« : Styczeń 12, 2009, 21:39:58 » |
|
wywar mięsny lub warzywny, 1,5 - 2 litry cebula, 1 kg masło, 2 łyżki oliwa z oliwek, 2 łyżki białe wytrawne wino, 1lampka grzanki z francuskiej bagietki, 1 na osobę majeranek, sól, pieprz,wegeta, do smaku ser żółty /najlepiej o jakimś zdecydowanym smaku/, ilość wedle uznania dodaj do ulubionych drukuj przepis powiadom znajomego oceń przepis
aktualna ocena: 3,02 Opis przygotowania czas przygotowania: do 45 min
Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulę i przesmażamy aż cebula się ładnie zezłoci. Nasępnie podlewamy białym winem, a gdy odparuje wlewamy na patelnię szklanke bulionu, przykrywamy i dusimy jakieś 15 minut. Następnie wrzucamy wszystko do gorącego wywaru, doprawiamy i gotujemy jeszcze jakieś 2 min. Do malutkich żaroodpornych miseczek wlewamy porcję zupy, na każdej z nich kładziemy bagietkę, posypujemy startym serem i wkladamy na minutę do piekarnika /z opcją grillowania/ , żeby ser ładnie się zapiekł. I możemy jeść :-)))
|