Tytuł: Grzybowe leczo Wiadomość wysłana przez: dorka699 Listopad 07, 2008, 21:22:47 Składniki:
- 1 szklanki startej młodej marchwi karotki, - 1 szklanki startej młodej pietruszki, - 1 szklanki startego młodego selera, - 1 szklanki posiekanej zielonej papryki, - 1 szklanki posiekanych pomidorów, - 1 szklanki posiekanej cebuli, - 1 szklanka oczyszczonych i posiekanych grzybów (borowiki, młode maślaczki), - 1 szklanki wody, - 1 łyżka oliwy z oliwek, - 1 szklanki Ramy Cremefine Gęstej, - 1 łyżeczka mąki, - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, - sól, pieprz do smaku. Jak przyrządzić? 1) Do rondla wlać wodę i oliwę, wrzucić grzyby, marchew, pietruszkę i seler. Dusić pod przykryciem ok. 7 min. Dodać paprykę, wymieszać i dusić razem 3 min. 2) Dodać pozostałe składniki i dusić jeszcze ok. 5 min. 3) Ramę Cremefine dokładnie wymieszać z mąką, dodać do potrawy. Zagotować. Doprawić do smaku. 4) Przed podaniem posypać natką pietruszki. |