Tytuł: KALAFIOR ZAPIEKANY W SOSIE POMIDOROWYM Wiadomość wysłana przez: dorka699 Grudzień 20, 2008, 12:10:35 Składniki
- 1 kalafior, ugotowany, rozdzielony na cząstki, - 400g sosu Uncle Ben’s® Molto bene Bolognese (lub 400g sosu Uncle Ben’s® Molto bene Bolognese z pieczarkami), - 50g żółtego startego sera, - 50g posiekanej szynki, - 100g pieczarek, - masło, - sól, - pieprz. Przygotowanie 1) Ugotowany, podzielony na mniejsze różyczki i wystudzony kalafior ułóż w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. 2) Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na maśle. Połącz z kalafiorem. Wierzch posyp połową startego sera i posiekaną szynką. 3) Całość oblej sosem Uncle Ben’s® Molto bene Bolognese i obsyp resztą startego sera. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st. C przez 15 min. Sposób podania Na ciepło z białym pieczywem - jako samodzielne danie. Jako jarzynę do dań mięsnych. Jako element zimnego bufetu. |