*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 03, 2024, 12:08:15


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: karczek duszony w sosie rozmarynowo- jarzynowym  (Przeczytany 1121 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dorka699
Moderator Działów
Ekspert
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 2724


Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi.


« : Styczeń 18, 2009, 20:40:33 »

karkówka, 1 kg
marchewka, 2 sztuki
pietruszka, 1 sztuka
seler, 1 mały
czosnek, 2 ząbki
rozmaryn, kolendra, papryka słodka,
sól, pieprz,
dodaj do ulubionych
drukuj przepis
powiadom znajomego
oceń przepis

aktualna ocena: 3,60
Opis przygotowania
czas przygotowania: > 90 min

Karkówkę kroimy na plastry ok 0,5 cm, plaster dzielimy na 3 części i rozbijamy. każdy plaster polewamy olejem solimy, pieprzymy, posypujemy obficie papryką słodką, rozmarynem i niewielką ilością ziarenek kolendry. Tak przyprawione bitki układamy warstwami w misce - na każdą bitkę kładziemy wcześniej pokrojony na cienkie listki czosnek. Karkówkę z przyprawami wkładamy do lodówki na kilka godzin. Oprószamy bitki w mące i podsmażamy, po czym przekładamy do garnka podlewamy wrzątkiem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok 50 min. Po tym czasie dodajemy do garnka pokrojoną włoszczyznę. Dusimy jeszcze 15 min i przyprawiamy sosik do smaku. Na zdjęciu bitki podane ze świderkami i warzywkami ugotowanymi na parze.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.058 sekund z 21 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

wspolnotakb stworz gangem st-fu duskwood