Tytuł: Zapiekane selery Wiadomość wysłana przez: dorka699 Styczeń 11, 2009, 19:00:33 2 selery
8 plasterków szynki 1 kulka mozzarelli sok z 1 cytryny 2 łyżki mąki 5 łyżek bułki tartej 3 łyżki oliwy 2 jajka sól pieprz Zapiekane selery - sposób przygotowania Selery obierz, pokrój na 8 plastrów i skrop sokiem z cytryny. Podgotuj je w osolonej wodzie (15 minut). Mozzarellę pokrój na 8 plasterków. Plastry szynki podziel lub złóż na pół (powinny być wielkości plastrów selera). Ułóż w stosik plaster selera, plaster mozzarelli, podwójny plaster szynki, następnie znów ser i seler. Posyp pieprzem. Podtrzymując od spodu ręką, obtocz całość w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smaż na rozgrzanej oliwie, na małym ogniu na złoty kolor. |