"W WOLNEJ CHWILI" => "ZAPIECEK" => Wątek zaczęty przez: dorka699 Styczeń 11, 2009, 19:00:33



Tytuł: Zapiekane selery
Wiadomość wysłana przez: dorka699 Styczeń 11, 2009, 19:00:33
2 selery
8 plasterków szynki
1 kulka mozzarelli
sok z 1 cytryny
2 łyżki mąki
5 łyżek bułki tartej
3 łyżki oliwy
2 jajka
sól
pieprz
Zapiekane selery - sposób przygotowania
Selery obierz, pokrój na 8 plastrów i skrop sokiem z cytryny. Podgotuj je w osolonej wodzie (15 minut). Mozzarellę pokrój na 8 plasterków. Plastry szynki podziel lub złóż na pół (powinny być wielkości plastrów selera). Ułóż w stosik plaster selera, plaster mozzarelli, podwójny plaster szynki, następnie znów ser i seler. Posyp pieprzem. Podtrzymując od spodu ręką, obtocz całość w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smaż na rozgrzanej oliwie, na małym ogniu na złoty kolor.


Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

alchemistsproject magicznestworzenia pisanepioremanila magic-hogwart polskiserwerzmodowany01