*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 03, 2024, 20:32:15


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zapiekane selery  (Przeczytany 1057 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dorka699
Moderator Działów
Ekspert
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 2724


Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi.


« : Styczeń 11, 2009, 19:00:33 »

2 selery
8 plasterków szynki
1 kulka mozzarelli
sok z 1 cytryny
2 łyżki mąki
5 łyżek bułki tartej
3 łyżki oliwy
2 jajka
sól
pieprz
Zapiekane selery - sposób przygotowania
Selery obierz, pokrój na 8 plastrów i skrop sokiem z cytryny. Podgotuj je w osolonej wodzie (15 minut). Mozzarellę pokrój na 8 plasterków. Plastry szynki podziel lub złóż na pół (powinny być wielkości plastrów selera). Ułóż w stosik plaster selera, plaster mozzarelli, podwójny plaster szynki, następnie znów ser i seler. Posyp pieprzem. Podtrzymując od spodu ręką, obtocz całość w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smaż na rozgrzanej oliwie, na małym ogniu na złoty kolor.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.055 sekund z 21 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

panzerdivisiontiger duskwood gangem duealllupi jasminowygaj