*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 03, 2024, 18:13:11


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ryba po grecku  (Przeczytany 945 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dorka699
Moderator Działów
Ekspert
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 2724


Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi.


« : Grudzień 02, 2008, 17:26:38 »

- 1 kg płatów fileta z mintaja,
- 0,5 kg cebuli,
- 0,5 szklanki oliwy,
- 1 litr wody,
- 0,5 szklanki octu,
- 0,5 szklanki cukru,
- 1 łyżka soli,
- 0,5 słoiczka keczupu „Pudliszek” (łagodny),
- 0,5 słoiczka przecieru,
- pomidorowego „Pudliszek”,
- 1 listek laurowy,
- ziele angielskie,
- pieprz.

Jak przyrządzić?
Ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na patelni. Cebulę zeszklić na oliwie, ostudzić. Wodę, ocet, cukier i łyżkę soli razem zagotować Z cebuli, zalewy i przypraw oraz keczupu i przecieru pomidorowego zrobić zalewę. Przekładać ostudzoną zalewą usmażone ryby.



Uwagi:
Ryby można usmażyć dzień wcześniej, bo jest z tym trochę pracy, reszta to drobnostka.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.119 sekund z 21 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

panzerdivisiontiger gangem jasminowygaj isztar stworz