"W WOLNEJ CHWILI" => "ZAPIECEK" => Wątek zaczęty przez: dorka699 Lipiec 01, 2010, 21:58:03



Tytuł: Tort orzechowo-owocowy
Wiadomość wysłana przez: dorka699 Lipiec 01, 2010, 21:58:03
(http://img685.imageshack.us/img685/4350/tortx.jpg) (http://img685.imageshack.us/i/tortx.jpg/)


Składniki na 10 porcji

•      gotowy spód biszkoptowy
      
•      1/2 l kremówki
      
•      10 łyżeczek żelatyny
      
•      po 3 łyżki soku z cytryny, płatków migdałowych i fistaszków
      
•      2 łyżki cukru pudru
      
•      kieliszek rumu
      
•      cukier waniliowy
      
•      łyżeczka kakao
      
•      różne owoce
      


Etapy przygotowania

1.      Biszkopt nasącz rumem wymieszanym 1:1 z wodą. Kremówkę lekko ubij, dodając pod koniec cukier puder. Żelatynę rozpuść w małej ilości zimnej wody, podgrzej ją, i razem z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny dodaj do śmietany. Ubij ją na sztywny krem. Biszkopt posmaruj kremem (boki też; trochę kremu zostaw do dekoracji), posyp boki pokruszonymi fistaszkami i płatkami migdałowymi. Wierzch udekoruj kleksami z odłożonego kremu, posyp kakao. Na środku ułóż owoce.


Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

arminair zipcraft k5 black-for victoriamlodzicy